http://www.digitales-online.org/2002/


Une vue critique sur le monde de l'informatique


Een kritische kijk op de computerwereld
Rita Mertens, MeMOvzw
>>23/01 - 9:00
Als computergebruiker bepaal je door je keuzes mee hoeveel milieuvervuiling, sociale wantoestanden en informatie(on)vrijheid de computerindustrie produceert. Met het boekje "Shop je PC een geweten" willen we een aanzet geven om als individu, bedrijf of vereniging op een meer verantwoorde manier om te gaan met informatica. Het gaat over overconsumptie, hergebruik, vrije software, digitale kloof, internet en gezondheid. Het is tevens een praktisch gids boordevol basisinformatie over hard- en software. Je vindt er naast opiniestukken over informatica en maatschappij een schat aan tips en adressen. We geven een toelichting.

over MeMO vzw
MeMO staat voor Mens- en Milieuvriendelijk Ondernemen. In het kader van de Sociale Economie promoot en ondersteunt onze vereniging al 10 jaar het maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Omdat wij willen meewerken aan een menselijke en leefbare samenleving, met aandacht voor de mens, met eerlijke wereldhandel, met respect voor het milieu. Omdat wij vinden dat kennis en informatie toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat iedere burger betrokken is bij de toekomst van onze maatschappij en deze toekomst ook moet opeisen.


Cet article a été écrit par Rita Mertens {info@memogids.be} le 04/01/2004